Information från Föreningen Rosersbergs Villastad
RSS icon Email icon Home icon
 • Samrådsmöte LFV 5 maj 19.00 – Var där!

  Posted on April 19th, 2009 Per Hoffner 4 comments

  Den 5:e maj kl 19.00 kommer Luftfartsverket till Rosersberg för ett Samrådsmöte. Om du inte tycker att antalet landningar med inflygning över Rosersberg ska FÖRDUBBLAS så var där och visa det. Du kan inte sitta och klaga i efterhand om du haft en möjlighet att göra något.

  Det blir mycket information. En ungefärlig agenda är

  – Inledning och bakgrund, Anette Näs
  – Flygvägar, Håkan Svensson
  – Flygvägssystemet, en helhetsbild
  – Dagens flygvägssystem – vilka förändringar/förbättringar
  kan göras över Rosersberg
  – Utredningsuppdrag – hur kan dessa komma att påverka Rosersberg
  – Diskussion, alla
  – Avslut, Anette Näs

  LFV kommer med en hel uppsättning människor så vi kan få svar på alla frågor.

  Anette Näs, projektledare Nytt miljötillstånd för Arlanda
  Anders Ledin, chef för airside operations
  Håkan Svensson, flygledare
  Jenny Svärd, miljöchef
  Lilian Agvald, jurist
  Susanne Rundström, granninformatör
  Claes Tapper, långsiktig planering
  Lena Wennberg, miljöstrateg
  Malin Wikström, advokat
  Åke Lewensjö, advokat

  DETTA är tillfället att kunna PÅVERKA och säga DIN ÅSIKT inför ansökan.

  Matsalen i Råbergsskolan kl 19.00

   

  4 responses to “Samrådsmöte LFV 5 maj 19.00 – Var där!” RSS icon

  • Fredrik Brodin

   Nu börjar det redan att flyga för mycket över oss, jag viste inte om att det skule vara möte och jag tror att flera behöver få den infon för att kunna delta. Jag läste Roffen insändare och börja leta efter denna sida för att kunna göra mej hörd.

  • Hej Fredrik,

   Vi kommer att dela ut information i brevlådorna under nästa vecka. Fick bara igång den här sajten igår 🙂

   Tack för din kommentar och hoppas att du kan komma den 5:e!

   Per Hoffner

  • Anders Jonsson

   Hej Per nu får vi ännu mer oljud till Roersberg om vi inte stoppar Galopp/Trav banan som Anders Johansson försöker få hit Ska vi behöva stå ut med Lasse Kink 2-4ggr i Veckan som skriker på upploppet och deras ljudanläggning måste anpasas till vårat flygbuller. Vi kommer ju ihåg att man hörde ju RA 73s Bilbingo vid slottet när det begavsig . Och komunens ändring av avstånd till bebyggelse som har minskat från 500m -50m för hästgårdar är säkert en johansson anpassning för att få plats med en sån här anläggning . Mvh Anders Jonsson 0707364091

  • Hej!
   Nedanstående mail skickade jag den 11 maj men det kom tydligen inte fram. Jag har också sedan skickat ett utkast till brev till alla fyra myndigheter (alltså på en gång) som har med ansökan att göra. Den som vill får gärna en kopia att använda själv. Skicka bara ett mail eller ring 070-5522772. Som jag ser det måste vi endera ordna med namnlistor eller en mailbombning annars kommer LFV att lura skjortan av oss.

   Mvh

   Gammel-Roffe

   ————————-


   Hej Per o Co!

   Tack för allt jobb ni lade ner för att få tillstånd mötet med LFV. För mig var det ingen överraskning att så många ställde upp efter all den pushing ni gjort…

   För min del är jag både nöjd och missnöjd med mötet. Nöjd därför att vi fick lite klarhet i hur man kan gå vidare och att LFV nog blev överraskade över den stora uppslutningen. Men mest missnöjd därför att mötet var alldeles för mjäkigt som man säger i Norrland. LFV fick mötet dit man önskade. Alltså en alltför lång ”brödinformation” som skulle locka in oss in i tron att dom tar hänsyn till vad vi tycker . Följden blev också att dom fick alltför många frågor som inte brändes.

   Om någon gick hem från mötet och trodde att LFV skulle lyssna och att vi ska få mindre eller åtminstone inte mera landningar över Rosersberg i fortsättningen så tror jag tyvärr man misstar sig. Jag har tragglat mig igenom dom flesta handlingar på deras hemsida i ärendet och enligt min mening finns det inte något i deras underlag för den nya (redan klara?) ansökan som pekar på att minska eller åtminstone “frysa” inflygningarna över Rosersberg. I första hand enligt den rätt man har i miljödomen fram till 2018. Tvärtom har man ju redan succesivt börjat öka inflygningarna över Rosersberg, trots att man inte skulle behöva. I perioden dec 2008 – febr 2009 var det t.ex 30% landningar på bana 1 mot bara 9 % på bana 3.Det handlar inte bara om Väsbyprotesterna utan också om att det är mera praktiskt och lönsamt för LFV.

   Min åsikt är att LFV:s s.k. samråd bara är ett spel för galleriet. Jag kan bara hoppas att jag har fel…

   Jag hoppas också att jag har fel när jag påstår att man inte heller ska ta mästerretorikern Anders Johanssons utspel alltför allvarligt. Bra men lite populistiskt. Betänk att det är valår nästa år och att han sitter i knät på LFV som är kommunens största skattebetalare….

   Men framför allt hoppas jag verkligen att jag har fel när jag påstår att inga väsentliga ändringar i ansökan kommer att finnas när den presenteras i höst igen om inget sensationellt inträffar. Vi får väl se.

   Hoppet är ju ändå det sista som överger människan så fram till nästa möte måste vi fortsätta jobba på som om vi har förtroende för LFV och att alla gör som ni föreslår, alltså skickar synpunkter till LFV, Länsstyrelsen, kommunen, och politiker. Jag skulle också vilja lägga till Miljödomstolen. Vi får lov att skriva så att fingrarna blöder. Jag kommer att göra det.

   Annars får vi ta till det grova artilleriet:

   1) Ett åtal i miljödomstolen mot LFV liknande Väsbys

   2) Anmälan till Europadomstolen

   3) Inköp av en luftvärnskanon…….

   Gammel-Roffe