Information från Föreningen Rosersbergs Villastad
RSS icon Email icon Home icon
 • Politiker – varför finns de? – Insändare Sigtunabygden 27/3 2013

  Posted on March 28th, 2013 Per Hoffner No comments

  I en idealisk värld ska våra folkvalda föra vår talan, skydda våra intressen och säkerställa att vårt samhälle fungerar bra. I vår kommun verkar de dock ha glömt det. När näringsliv och exploatörer slår på medialjuset skimrar frestelsens stjärna för stark och våra politiker säljer ut mark och bildar bolag tillsammans med näringslivet. Visserligen kanske några kommuninnevånare kommer att få arbetstillfälle men precis som idag kommer de flesta att pendla in. Företag betalar ingen kommunalskatt. Hur många företag har rösträtt när det är dags för val 2014?

  I Rosersberg håller nu våra politiker på att helt förstöra den grundförutsättning som är anledningen till att vi flyttat hit – närheten till naturen, det lantliga läget, det småskaliga samhället nära storstaden men med fria vidder runt omkring. I söder har vi nu det största industriområdet i norra Storstockholm som ett gapande sår. Norr om samhället vill politikerna nu kapsla in Rosersberg fullständigt i ännu fler industriområden.

  På presskonferensen där Arlandastad Holding och Swedavia visade sina planer på Airport City fanns Rosersberg med – men som Rosersbergs Logistikområde. Vi skulle vilja påpeka att det bor närmare 2.000 vanliga kommuninvånare i Rosersbergs Villastad som inte är logistikföretag utan människor. Tyvärr står på samma presskonferens vår nya kommunordförande, ler och skakar hand med de som vill göra stora vinster på vår bekostnad, och som dessutom betalar 1,5 miljoner kronor av våra skattepengar årligen för att förstöra nejden kring Rosersberg. Det är att förråda de invånare som de hoppas ska rösta på dem nästa val.

  Vi kommer att kämpa för att skydda så mycket som finns kvar av vårt lantliga läge – så vi inte behöver bli den lilla insprängda enklaven mitt i logistikområdet och Airport City.

  Borde inte invånarnas intressen vara viktigare än företagens för våra politiker – vi som faktiskt betalar era löner och valt er för att föra vår talan?

   

  Per Hoffner, ordförande i Föreningen Rosersbergs Villastad

  Comments are closed.