Information från Föreningen Rosersbergs Villastad
RSS icon Email icon Home icon
 • Radio Stockholm rapportera två synvinklar om buller från Arlanda

  Posted on March 9th, 2010 Per Hoffner 1 comment

  SRUnder förra veckan hade Radio Stockholm två reportage om bullerproblemen. I den ena intervjuades Anders Johansson (läs och lyssna här) och i den andra intervjuades Upplands Väsbys Miljöchef Hans Gustafsson (läs och lyssna här).

  Det är intressant hur Hans från Upplands Väsby uppger att han vaknar kl 07.00 när planen flyger 750 meter ovanför hans öppna fönster sommartid. De flesta Roserbergare skulle njuta av att kunna sova med öppet fönster och få det första planet kl 07.00…

  Att LFV dessutom gör en stor poäng av att man i ansökan minskar det maximala årliga antalet flygningar från 372 000 till 350 000 är nästan löjligt när man idag “bara” har strax över 200 000. Det är som att ha ett lånetak på ett bostadslån på 3,7 miljoner när man vet att man bara kommer att köpa för 2 miljoner – och sedan säga att det är bra att man sänker lånetaket till 3,5 miljoner???

   

  1 responses to “Radio Stockholm rapportera två synvinklar om buller från Arlanda” RSS icon