Information från Föreningen Rosersbergs Villastad
RSS icon Email icon Home icon
 • Artikel i UNT – “Barn protesterar mot flygplansbuller”

  Posted on October 16th, 2009 Per Hoffner No comments

  Det kan vara svårt att prata med varandra när flygplanen sniffar över skolan och skolgården berättar barnen på Råbergsskolan i Rosersberg.

  Det kan vara svårt att prata med varandra när flygplanen sniffar över skolan och skolgården berättar barnen på Råbergsskolan i Rosersberg.

  I dagens UNT var det en bra artikel om situationen för våra skolbarn.

  Citat:

  “Ska man inte få sova! Jag kan inte prata när ni flyger”, har någon skrivit med färgglada bokstäver. “Sluta att flyga över Rosersberg. Tenk så kracar ni på vår skola eller hem. Det låter så mycket så man hör inte vad andra säger”, skriver ett annat barn under en teckning av skolan med ett flygplan i luften ovanför.

  Och vi kan verkligen hoppas att Jan Lindqvist, Informationschef vid LFV, står vid sina ord. Citat från artikeln:

  Men Jan Lindqvist som är informationschef vid Luftfartsverket säger att det finns många olika alternativ. Först i december 2010 ska en ny tillståndansökan skickas in och sedan dröjer det ytterligare flera år innan den träder i kraft.
  – Vi är oerhört väl medvetna om problemen i Rosersberg som är en av flygbuller hårt drabbad ort. Jag kan säga så mycket att jag inte tror att det är sannolikt att vi skulle ytterligare bullerbelasta Rosersberg.

  Läs hela artikeln här

  Comments are closed.