Information från Föreningen Rosersbergs Villastad
RSS icon Email icon Home icon
 • Striden om bullermattan: Rosersberg utmanar Väsby med en egen lobbygrupp!

  Posted on May 6th, 2009 Per Hoffner No comments

  Nättidningen Märsta.nu har skrivit en mycket bra och sammanfattande artikel om samrådsmötet.

  Några citat:

  “Epitet som har nämnts i sammanhanget, att lilla Rosersberg är en ”litet skitställe” utan inflytande, suger surt.
  Grannkommuner som Upplands-Väsby och Sollentuna får gehör hos myndigheterna tack vare pådrivande lobbyister som finansieras av kapitalstarka invånare.”

  Riskerar att få dubbelt så många inflygningar
  Ordförande för Föreningen Rosersbergs Villastad, Per Hoffner säger att Rosersberg riskerar med de alternativ som nämns från Luftfartsverket att få dubbelt så många inflygningar över huvudena med det nya miljötillståndet som är under utredning.
  Upplands Väsby har med en stark lobbyorganisation och en effektiv grupptalan, stämning, mot Luftfartsverket på 546 miljoner fått myndigheten att se på detta alternativ och därför måste Rosersbergarna börja föra väsen och märkas.
  Han uppskattar att 200-300 invånare hade tagit sig till Råbergsskolan för att lyssna och föra fram sina ståndpunkter. Det kändes mycket bra att se det engagemanget, tycker han.
  – Vi behöver bli många fler medlemmar, vår åsikt räknas.”

  Starkt stöd av kommunen
  – Vi behöver kommunledningens stöd, menade en invånare.
  Han fick ett rungande besked av kommunstyrelsens ordförande, Anders Johansson, s:
  – Kommunen ska arbeta väldigt seriöst och med bra argument ratta hem detta och med kraft hävda våra intressen. Vi måste vara tålmodiga.
  Samtidigt passade Anders Johansson på att leverera en nyhet till åhörarna som uppskattades att döma av applåderna efteråt, Anders Johansson fick flera applåder under kvällen för att han så tydligt visade kommunens inställning i frågan: Vi stöttar er!
  – Från och med nu ska kommunen följa ärendet med en egen expertis! Kommunen får en egen konsult som ser till att följa processen.
  Applåder.
  – Det behövs mot motkrafter och en seriös uppställning så får miljonärerna i Väsby säga sitt! Upplands-Väsby och Sigtuna kommuner har olika uppfattningar i frågan och kommer inte överens.
  Därför blir det en fight i frågan.”

  Läs hela artikeln här!

  Comments are closed.