Information från Föreningen Rosersbergs Villastad
RSS icon Email icon Home icon
 • 200+ på samrådsmötet

  Posted on May 5th, 2009 Per Hoffner 1 comment

  Mangrann uppslutning på samrådsmötet borgar för en bra start i vårt fortsatta arbete. Det är alltid ovisst om budskapet har gått fram innan ett sådant här möte men att vi var så många där satte nog griller i huvudet på både kommunledning och LFV.

  Jag tänker inte försöka sammanfatta informationen och kommentarerna från mötet – det kommer senare i form av noteringarna från LFV som vi kommer att posta här på sajten – men det känns väldigt skönt med Anders Johanssons löfte om att ha en heltidsjurist som kommer att bevaka våra intressen i den långa juridiska processen som ett sådant här miljötillstånd ändå är.

  Vad jag bär med mig är kommentarerna om att vi måste SYNAS och HÖRAS. Det är inte LFVs eller kommunens öron vi måste vinna, utan i slutändan Miljödomstolens. Jag kommer under morgondagen lägga upp en guide i hur vi kan göra just det, att göra vår röst hörd som enskilda personer och som förening eller grupp. Om vi ska kunna fungera som grupp är antalet medlemmar otroligt viktigt och om ni inte vill bli överkörda registrera er som medlemmar och ge oss muskler att agera.

  Jag vill speciellt tacka alla för de kommentarer och åsikter som luftades under mötet, och att ni kom!!! Nu börjar arbetet….

   

  1 responses to “200+ på samrådsmötet” RSS icon

  • Härligt, rosersbergare!
   Jag vill tacka alla rosersbergare som ställde upp och kom på samrådsmötet igår. Det ger oss i kommunledningen råg i ryggen när vi nu går in i en lång och viktig process med ett nytt miljötillstånd för Arlanda flygplats.

   Vi kommer värna Rosersberg och övriga kommunen i detta arbete. Vi kommer följa HELA processen med egen expertis (även om det inte blir på HELtid från första dag).

   På fredag träffar vi i kommunledningen LFV för ytterligare ett möte i frågan. Jag kommer framföra de kloka synpunkter som framkom på gårdagens möte i Råbergsskolan.

   Ni kan följa denna fråga, och många andra, på http://www.johanssonanders.blogspot.com

   Med vänlig hälsning,

   Anders Johansson (S)
   rosersbergare och kommunalråd