Information från Föreningen Rosersbergs Villastad
RSS icon Email icon Home icon
 • Planerad bebyggelse mellan Rosersberg och E4

  Posted on March 10th, 2010 Per Hoffner No comments

  Rosersberg_9-1Kommunen har köpt in marken mellan Rosersberg och E4, från Norrsunda kyrka upp till vägen ned emot Fysingen. Samrådshandlingen som beskriver detaljplanen verkar bra genomtänkt med bibehållna siktlinjer, arkitektoniska krav (inga stora ljusa byggnader). Dessutom blir det en bra bullerdämpare mot trafikljudet från motorvägen. Läs mer på kommunens sajt här eller besök kommunkontoret där det finns en utställning och mer bilder. Jag hittade inte hela dokumentet på sigtuna.se – men det går säkert att få tag på för intresserade.

  Här är några bilder till från underlaget. Klicka på dem för större.
  Rosersberg_9-1_översiktRosersberg_9-1_byggplan

   

   

   

   

   

   

  Kommentera gärna vad ni tycker.

 • Årsmöte den 30 mars

  Posted on March 9th, 2010 Per Hoffner No comments

  Föreningen har årsmöte den 30 mars kl 19.00 i Församlingsgården.

  Hjärtligt välkomna!

 • Radio Stockholm rapportera två synvinklar om buller från Arlanda

  Posted on March 9th, 2010 Per Hoffner 1 comment

  SRUnder förra veckan hade Radio Stockholm två reportage om bullerproblemen. I den ena intervjuades Anders Johansson (läs och lyssna här) och i den andra intervjuades Upplands Väsbys Miljöchef Hans Gustafsson (läs och lyssna här).

  Det är intressant hur Hans från Upplands Väsby uppger att han vaknar kl 07.00 när planen flyger 750 meter ovanför hans öppna fönster sommartid. De flesta Roserbergare skulle njuta av att kunna sova med öppet fönster och få det första planet kl 07.00…

  Att LFV dessutom gör en stor poäng av att man i ansökan minskar det maximala årliga antalet flygningar från 372 000 till 350 000 är nästan löjligt när man idag “bara” har strax över 200 000. Det är som att ha ett lånetak på ett bostadslån på 3,7 miljoner när man vet att man bara kommer att köpa för 2 miljoner – och sedan säga att det är bra att man sänker lånetaket till 3,5 miljoner???

 • Artiklar om oss i Märsta.nu

  Posted on March 9th, 2010 Per Hoffner No comments

  Jag blev kontaktad av Märsta.nu som ville skriva om vår åsikt kring LFVs ansökan och kommunens arbete. Det resulterade i två artiklar, den ena här och den andra här.

 • Eko-jurist anlitad av kommunen

  Posted on March 7th, 2010 Per Hoffner No comments

  Jonas ChristensenJonas Christensen heter den jurist som Sigtuna Kommun anlitat för att bevaka kommunens intressen kring LFVs ansökan om miljötillstånd för driften av Arlanda Flygplats. Som tur är för oss innebär det att i många fall sammanfaller det med våra vilket innebär att nu finns den kraft vi så länge önskat.

  Under mötet med kommunledningen den 4:e mars fick vi en inblick i den komplexa processen som ett sådant här miljötillstånd är.

  Jonas har en bred erfarenhet i det miljörättsliga området och en härlig etisk vinkel kring miljön och uppdragsgivare. Han arbetar bara åt “rätt håll”

  Kontakt med Jonas kan tas genom kommunen.

 • Möte med kommunledningen 4 mars

  Posted on March 7th, 2010 Per Hoffner No comments

  Styrelsen för föreningen had ett mycket givande möte med kommunledningen den 4 mars. Vi hade förmånen att ha maximal uppmärksamhet från de viktigaste i kommunens ledning, Anders Johansson (Kommunstyrelsens ordförande), Greger Svensson (Kommundirektör), Roger Petterson (Chefsjurist), Göran Hammarsjö (Ordf Gatu & Fastighet) samt den juridiska expert som kommunen har anlitat inför arbetet med LFV ansökan för miljötillstånd, Jonas Christensen.

  Från vår synpunkt var det otroligt givande och vi känner oss oerhört nöjda att ha fått upp den här frågan på den politiska agendan, och att vi får en full backning från kommunen i det komplexa arbetet som det här innebär. Det är tydligt att vi delar åsikt mot LFV och den påverkan som U-V har på det underlag som nu ligger i arbete.